Servicii Profesionale de Dezinsectie in Bucuresti

Despre “Ce este?”, “Cand si cum se face?” si, mai ales, “De ce se face?”

Ce este Dezinsectia?

Tantari, purici, gandaci de bucatarie, plosnite, capuse, muste, furnici, molii sunt doar cateva dintre insectele care ne dau mari batai de cap si pe care, sa fim seriosi, nimeni nu le suporta in interiorul locuintei. Ansamblul complex de metode care duce la eliminarea insectelor daunatoare din exteriorul, dar si din interiorul cladirilor si care, in plus, are si rol de a preveni inmultirea acestora, poarta numele de dezinsectie.

Poti si tu singur sa innabusi – dar pentru scurt timp – invazia acestor daunatori, folosindu-te de diverse spray-uri si substante aparute pe piata. Dupa una, doua astfel de incercari, vei ajunge la concluzia ca, daca vrei sa scapi de insectele nedorite, cel mai bine apelezi la o echipa de specialisti din cadrul unei firme autorizate. Vestea buna e ca aceasta echipa stie clar ce si cand sa faca. Vestea excelenta este ca foloseste metode care nu afecteaza nici mediul, nici populatia.

 

Cand si cum?

Dezinsectia ar trebui efectuata pe tot parcursul anului, ori de cate ori este necesara, mai ales daca vorbim de cea realizata in interiorul locuintelor personale sau a institutiilor publice/de stat. Cat priveste dezinsectia impotriva insectelor zburatoare, deci cea de exterior, ar trebui demarata din prima luna de primavara, martie, si extinsa pana tarziu, in toamna (octombrie – noiembrie), in functie de temperaturile inregistrate. In industria alimentara (cafenele, fast-food-uri, restaurante, etc.), de exemplu, sau in sistemul sanitar (spitale, dispensare, cabinete medicale, policlinici, etc.), precum si in sistemul de invatamant (crese, gradinite, scoli, licee, etc.), dezinsectia trebuie realizata in fiecare luna.

Se recomanda ca dezinsectia sa fie repetata dupa perioada de eclozare, adica dupa aparitia puilor.

Dezinsectia este de doua tipuri:

  • dezinsectie preventiva sau profilactica, cu caracter permanent, avand scopul de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor.
  • dezinsectie curativa sau de combatere, care se realizeaza ocazional sau temporar, avand scopul de a elimina insectele si focarele de insecte.

Printre cele mai des intalnite metode de dezinsectie, se numara cele fizice/mecanice (capcane cu adezivi si feromoni, lampi UV cu adeziv si incinerare), biologice si chimice (insecticide de ingestie sau de contact sub forma de solutii concentrare, geluri sau emulsii).

De mentionat si retinut ca toate insecticidele folosite de echipele DERAPRED sunt cuprinse in lista „Produse pesticide avizate pentru profilaxia sanitar-umana”, poseda instructiuni de utilizare si fise de securitate.

Metodele de aplicare a insecticidelor variaza in functie de spatiul vizat. Astfel, la interior, deratizarea este executata cu ajutorul nebulizatoarelor electrice sau a pompelor manuale in timp ce la exterior se utilizeaza atomizoarele portabile ULV sau pulsofogurile.

 

De ce?

Dezinsectia se realizeaza in primul rand cu scopul de a ne proteja sanatatea. Exista si la noi un numar chiar impresionant de insecte purtatoare de boli si virusuri precum meningita West Nile (tantari), boala Lyme (capuse), E-coli (muste), tifos murin (purici).

Deratizare in Bucuresti - DERAPRED