Servicii Profesionale de Dezinfectie in Bucuresti

Despre “Ce este?”, “Cand si cum se face?” si, mai ales, “De ce se face?”

Primul gand care ar trebui sa ne vina in minte atunci cand vorbim despre sanatatea noastra este „Mai bine sa prevenim decat sa tratam!” Ca sa functioneze cat mai bine, omul trebuie sa comunice, sa relationeze. Suntem intr-o permanenta miscare. Mergem la serviciu cu mijloace de transport in comun. Calatorim cu avionul/trenul/autocarul. Lucram in colective numeroase. Mergem la restaurant cu prietenii. Ne petrecem timpul liber la piscina. Toate aceste spatii si mijloace de transport sunt, zilnic, folosite de mii de oameni. Stiati cat de importanta este dezinfectia, atunci cand vine vorba de toate aceste lucruri banale pe care le experimentam zi de zi?

 

Ce este Dezinfectia?

Stiati ca dezinfectia se refera tocmai la metoda de decontaminare care presupune distrugerea microorganismelor care ne pot provoca diverse infectii si ne pot transmite boli uneori incurabile? Germeni microbieni si inframicrobieni patogeni sunt aproape peste tot, dar nu si acolo unde dezinfectia este realizata periodic, cu simt de raspundere.

 

Cand si cum?

In unitatile de invatamant, in cele sanitare (spitale, clinici, cabinete, etc.) si de alimentatie publica (restaurante, cafenele, etc.) dezinfectia trebuie sa se realizeze lunar. In scop preventiv, in restul unitatilor, se recomanda a fi efectuata trimestrial sau la cerere.

Exista asa-numita dezinfectei preventiva sau profilactica si cea de necesitate, realizata strict pentru combaterea bolilor infectioase si parazitare. Aceasta din urma debuteaza la inregistrarea primelor cazuri de boala si dureaza pana cand intregul focar de infectie este anulat/eliminat.

Mai inainte de a se realiza dezinfectia este indicat sa se stabileasca o clasificare a spatiului in care echipa va activa pentru ca, ulterior, sa se aleaga dezinfectantul potrivit.

Dezinfectia se poate realiza nu doar in locuinte si unitati diverse ci si in mijloace de transport, piscine, bazine de inot, ferme zootehnice, gropi de gunoi.

 

De ce?

Dezinfectia se realizeaza pentru a tine sub control raspandirea microbilor si germenilor, pentru a preveni si a combate aparitia bolilor infectioase si parazitare.

Deratizare in Bucuresti - DERAPRED