Servicii Profesionale de Deratizare in Bucuresti

Despre “Ce este?”, “Cand si cum se face?” si, mai ales, “De ce se face?”

Deratizarea, ce este?

 

Deratizarea nu este o simpla definitie de dictionar si nici un moft al consumatorului casnic sau industrial, ci o realitate a vietii de la oras, si nu numai. O realitate care, cu ajutorul DERAPRED poate fi stopata simplu, eficient si durabil. Deratizarea nu ar exista fara pionii ei principali: populatia de soareci, respectiv populatia de sobolani pe de o parte si o echipa profesionista si competenta care are drept scop eliminarea rozatoarelor, de cealalta parte. Pentru ca traim in era modernitatii, metodele clasice de genul achizitionarii unei pisici pricepute in ale prinsului de soareci sau amplasarea de capcane rudimentare in fiecare cotlon al locuintei nu mai sunt indeajuns de eficiente.

Eliminarea rozatoarelor din zona locuintei sau a teritoriului unde ne desfasuram activitatea se realizeaza in baza unui cumul de masuri aplicate cu pricepere de catre specialistii in domeniu. Acest proces de eliminarea a rozatoarelor (soareci, sobolani, etc.) purtatoare de diverse boli sau infectii sau care, pur si simplu produc doar pagube de ordin material, poarta numele de deratizare.

Deratizarea urmeaza un mecanism logic si poate fi realizata cu scop de prevenire sau de combatere. Cea preventiva sau profilactica se face eliminand sursele de hrana ale rozatoarelor, astupand gaurile prin care acestea au acces in locuinte, institutii, etc., astfel limitand locurile unde acestea se pot adaposti. Cat priveste deratizarea de combatere, aceasta devine o obligatie, fie ca vorbim de o persoana fizica, fie ca ne adresam unei entitati juridice, atat timp cat locuinta si/sau institutia sunt infestate cu rozatoare daunatoare.

 

Cand si cum?

Deratizarea poate fi aplicata cu succes atat la interior, cat si la exterior, fiind realizata trimestrial sau semestrial. Dupa cum mentionam anterior, nu doar locuintele personale sunt vizate, ci si institutiile (gradinite, scoli, licee, spatii sanitare, unitati alimentare), acestea avand obligatia unei deratizari trimestriale.

Dintre metodele prin care se realizeaza deparazitarea profesionala, cele mai eficiente si des intalnite sunt cele mecanice (capcanele individuale cu trapa sau arc) si cele chimice (solutii si tratamente toxice/momeli cu substante raticide sub forma de pasta sau cuburi parafinate).

Pentru o maxima eficienta, se recomanda ca deratizarea sa fie efectuata de o firma profesionala, autorizata, cu agenti specializati in acest domeniu de activitate. Inainte de a trece la procesul de deratizare propriu-zis, echipa DERAPRED va constata si evalua fiecare situatie in parte, stabilind nu atat costurile actiunii cat mai ales cele mai potrivite metode care urmeaza a fi aplicate.

 

De ce sa faci o Deratizare?

Stiati ca rozatoarele reprezinta circa o treime din fauna de pe Terra? In Romania se intalnesc extrem de

multe rozatoare ce se caracterizeaza, in primul rand prin rolul daunator pe care-l au asupra economiei, distrugand si consumand mari cantitati de produse agroalimentare si, in al doilea rand, prin gravitatea bolilor pe care au posibilitatea sa le raspandeasca in randul populatiei.

 

Iata 3 motive majore pentru care se impune deratizarea:

  1. Rozatoarele patrunse intr-o locuinta sau institutie pot provoca distrugeri importante: roaderea cablurilor de comunicatie, compromiterea rezervelor de hrana, etc.
  2. Rozatoarele sunt purtatoare de boli infectioase – contagioase (unele fatale) care se pot transmite cu usurinta la oameni. Printre acestea se numara toxiinfectiile alimentare, turbarea, teniazele, briceloza, trichineloza, etc.
  3. Prin efectuarea corecta si la timp a procedurii de deratizare contribuim la mentinerea unui mediu mai sanatos, mai curat, mai igienizat.

De retinut! Primavara si toamna sunt momente propice pentru realizarea deratizarii. Nu uitati sa luati in calcul faptul ca rozatoarele se adapteaza cu lejeritate traiului in mediul urban, adapostindu-se in subsolurile cladirilor, in depozitele supermarketurilor dar si in cele farmaceutice, in retele de canalizare si alte locatii primitoare pentru ele. Optati pentru deratizare ori de cate ori observati ca este necesar!

Deratizare in Bucuresti - DERAPRED